Sušené jelení maso s příchutí uzené papriky. Vyrobeno z pečlivě vybraných libových kusů masa. Tepelně opracovaný masný výrobek.
Ahoj, jmenuji se Mára a jsem ten, který má veškerou výrobu na starosti, a to od A do Z. Rád bych vám teď napsal něco málo o výrobě. Maso ze kterého vyrábím naše JERKY, je vždy čerstvé a zpracované v den, kdy je k nám maso doručeno. Maso nikdy nezamrazuji!! Při výrobě používám pouze to nejkvalitnější koření a marinace. Krájím ručně a pouze v chlazené formě. Maso dále zpracuji a odstraním tučné a šlachovité části, které by nikdo z nás jíst nechtěl. Zůstane nám čisté maso, které nakrájím zhruba na 3 až 4mm. Tato tloušťka je ideální pro sušení a celkově pro marinaci. Dále necháme marinovat 12 až 24 hodin, potom přijde proces sušení, kde je potřeba vyskládat všechno maso na rošty a poslat rovnou do sušičky. Tento proces je asi to nejméně zábavné, ale je potřeba to udělat stejně důkladně, takže musím zatnout zuby a pokračovat, i když za ty roky mě to skládání opravdu nebaví :). Skládání na samotné rošty, trvá přibližně 2 hodiny (1sušička). Jakmile dám maso do sušičky, začíná jedna z nejdůležitějších části výroby. Zde není prostor na chyby, je potřeba celý proces sušení průběžně kontrolovat a upravovat teplotu. Poslední fází výroby je balení. Maso nechám odstát a vychladnout, potom jde na řadu samotné vážení a balení, etiketování. Tak, a teď už mohu popřát jenom dobrou chuť !!
Zatím zde nejsou žádné recenze.